Ícars

Ícars (2000)

Sinopsi

ÍCARS és un espectacle que passa per totes les etapes que pot atravessar una relació de parella. La passió, l’amor, el desencant, la incertesa d’un futur comú seran expressades sense paraules mitjançant escenes on les tècniques de circ tals com trapezi, corda o equilibris es mesclen amb la interpretació donant un sentit a cada gest. Res no és gratuït. Les escenes aèries (trapezi, trapezi doble, corda) són una via que expressa l’eteri de les relacions humanes. Les escenes on es juga amb l’equilibri són el mitjà per comunicar la incertesa, la fragilitat dels sentiments. I entre totes aquestes escenes, petits moments teatrals ajuden a comunicar els canvis que sofreix la relació.

ÍCARS és un viatge pel món de la parella que vol recórrer els cicles de l’amor entre dues persones: atracció, passió, rutina, desencant, separació, retrobament…

Fitxa artística

Interpretació i creació: Marta Barceló

Biel Jordà

Músic en directe: Xavier Miró

Nacho Vegas

Roger Machon

Espai escènic: Marta Barceló

Biel Jordà

Direcció: Marta Barceló

Biel Jordà

Xisco Segura

Assessorament tècnic: Clare Midgley

Jachie Sysum

Vicente Moreno

Deborah Pope

Disseny d’il·luminació: Miquel Albella

So: Javi Vegas

Fotografia: Michael Kominek

Durada de l’espectacle: 1h 5m

Producció: Res de Res & En Blanc

Col·laboren: Consell de Mallorca

COFUC

Extracte de crítiques

“En conclusió, Ícars és un espectacle complet i sorprenent que compta amb la magistral actuació d’aquests dos joves mallorquins i del seu acompanyant al saxo.”

Clara Elorduy,. Menorca (28/08/2000)

“I és que la bellesa de la coreografia, neta i elegant, i la simplicitat de l’escenografia emprada, austera en el seu concepte i versàtil en la seva utilització, les quals coses favoreixen el protagonisme escènic del treball actoral, venen vertebrades d’una molt ben resolta metàfora dramàtica que fa palesa la comunicació públic-escenari. (…)Així doncs, només ens resta desitjar que, amb la simplicitat, l’elegancia, la precisió, el ritme, la bellesa i l’emoció que caracteritzen el seu espectacle, aquests “Ícars” tornin a sobrevolar, ben aviat, els escenaris de la nostra illa”

Maria Camps. Menorca (31/08/2000)