Mira’m

Mira’m (2004)

Sinopsi

La rutina d’un matrimoni acomodat es veu radicalment trastocada en el moment en que descobreix la fascinació que els provoca espiar la nova parella de veïnats que es muden porta per porta, o millor dit, finestra per finestra.

Fitxa artística

Intèrprets: Jaume Febrer, Margalida Grimalt, Pedro Mas i Lydia Sánchez Disseny d’escenografia : Tono Vila
Disseny d’ Il·luminació: Miquel Albella
Disseny de so: Marta Barceló
Construcció d’escenografia: Pedro Mas, Tià Jordà
Vestuari: Antònia Fuster
Fotografia: Júlia Palou
Disseny gràfic: Impremta Leo
Tècnic en gira: Lorenzo Catalán
Producció executiva: Joana Castell
Direcció: Biel Jordà

Durada: 80 minuts

Agraïments

Teatre d’ Artà, Teatre de Vilafranca, Voramar Teatre, El Mussol, Família Fuster i Nadal, Àngela Femenías, Joan Porcel, Jose Cerdán , Gema Diéguez, Restaurant S.XII

Coproductors

Ajuntament de Palma, Teatre Municipal Xesc Forteza, Auditori d’ Alcúdia, Ajuntament de Porreres, Ca’n Ventosa, Govern Balear, Consell Insular de Mallorca, Ministerio de Cultura, Res de Res, En Blanc, Lilit Produccions.

Col·labora: Teatre de Capdepera, COFUC, Fundació Sa Nostra, Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura)

Extracte de crítiques

“Mira´m és encisadora i força imaginativa en la posada en escena i en el tractament del temps i de l´espai, i aquesta és sens dute la millor qualitat de la funció. Llevat de la convincent, espontània i desenfrenada actuació de tots els actors (incloses les sor rpreses italianes), la feina de direcció de Jordà (que ja va fer una exhibició en aquest sentit amb Mara) és el motiu principal pel qual Mira´m es desmarca del gruix d´obres que aborden els problemes de parella. (…) Mira´m, en canvi, a´més de lleugera i divertida, és diferent, creïble i convincent.”

Javier Maresanz, Balears (05/07/2004)

“Como autor i director, Jordà, en una sucesión de escenas hábilmente planteadas y encadenadas, va analizando el mundo interior de dos parejas. (…)Entre los aspectos más atractivos de esta puesta en escena se encuentran su estética y particularmente su escenografía, que al mismo tiempo resulta funcional y vistosa, y el empeño de los interpretes, en unos roles nada sencillos y con algunos retos poco frecuentes”

Francesc M. Rotger, Diario de Mallorca

“Un largo aplauso, risas y conexión con el público dejaban claro que la primera propuesta de Baleares representada la noche del jueves en Tàrrega había conseguido gustar y sorprender. Una comedia fresca que evoluciona más allá de las risas fáciles”