Pontes

Sinopsi

PONTES és una coproducció entre la companyia mallorquina Res de Res i la companyia brasilera Circo Dux. Un espectacle de creació pròpia que barreja llenguatges com la poesia, el teatre visual, les tècniques de circ, la dansa i el text. L’espectacle està interpretat pel brasiler Claudio Parente, artista polivalent especialitzat en tècniques de circ però que mai ha deixat de treballar altres disciplines, com el text i el teatre de moviment.

L’espectador acompanyarà el protagonista cap a una recerca interior de l’ésser humà en un viatge d’imatges i emocions, que li permetrà, a partir del reconeixement d’atributs propis, accedir al seu propi món intern.

L’espectacle està basat en allò que som, o millor dit, parteix del reconeixement d’allò que som per a plantejar-nos el que vendrem a ser.

“Pontes són portes, carrers, camins rectes, curves, paràboles,

un conjunt, un mosaic, un laberint.

Parts que se sumen

Parts de les què tot parteix.”

Fitxa artística

Idea original: Claudio Parente

Disseny d’il·luminació: Christopher G. Mitchem

Disseny de vestuari: Maria Miró

Confecció de vestuari: Antònia Fuster

Assessor coreogràfic: Carlos Miró

Espai sonor: Tolo Prats/ Claudio Parente

Escenografia: Claudio Parente/ Biel Jordà

Producció executiva: Res de Res

Fotografia: Massay

Disseny i impressió: Impremta Leo

Interpretació: Claudio Parente

Direcció: Biel Jordà

PONTES ÉS UNA COPRODUCCIÓ DE RES DE RES I CIRCO DUX

Extracte de crítiques

“…a partir de un poema del genial Pessoa, realiza una exhibición impresionante de técnica física, equilibrismo y danza. Al mismo tiempo, la puesta en escena nos aporta unas cuantas imágenes muy brillantes y, en particular, esa escenografía utilitaria compuesta casi unicamente de cajones resulta tan austera como efectiva y rica de recursos”

FRANCESC M. ROTGER -DIARI DE MALLORCA

“…l’obra brinda alguns moments i imatges magnífiques, ens acarona amb delicadesa amb sensacions que van de la nostàlgia a la simpatia de la picaresca, de la tristor del penediment a la melangia dels bons records gairebé oblidats; i que està executada per Claudio Parente amb virtuosisme i contundència acrobàtica, amés de amb unes agraïdes dosis d’eficaç comicitat…”

JAVIER MATESANZ – DIARI DE BALEARS

“…A Pontes es fàcil que la poesia es converteixi en el recurs més idoni per a qualificar-la, per la bellesa del gest i la senzillesa aparent de l’execució, estructurada en un increscendo també físic, com ho és també el futur biològic, que és també del que tracta Pontes, com moltes altres coses.”

J.A. MENDIOLA – DIARI DE BALEARS

Tràiler: